Mijn vernieuwde relatie met cacao: over afgoderij en de cacao spirit

Published on 1 October 2022 at 11:07

O jonges jonges wat hou ik toch van chocolaaaaaa. Dat kan niemand ontgaan zijn. 🤣 Toch is er wat veranderd het laatste jaar. Cacao heeft de nieuwe plek in mijn leven gekregen...

Een beetje context..

Ik werd voor het eerst een beetje wakker geschud door een jongen die zijn leven had gegeven aan de amazone planten. Dieta na dieta. Hij was erg mager 'omdat de planten hadden gezegd' dat ie weeeer moest vasten. Zijn ogen stonden leeg. Hij leek bezeten. 

Ik ben van nature een devoot meisje, en werd langzaam ook een beetje 'beheerst'. 

In Ayahuasca plantmedicijn ceremonies kreeg ik cacao spirit visioenen. Met diep ontzag knielde ik. Ik wilde haar dienen en eren. 'Mama cacaoooo, ik hou van jou.' Ik deed alles voor de cacao spirit, die ik zo goed mogelijk wilde dienen, bracht offers, zong liederen en ik dacht dat het plantmedicijnwerk mijn bestemming was. Die visioenen kreeg ik ook daadwerkelijk. De plant spirit begint dan aan je te trekken. Zo voelde ik ook weer onrust om naar de jungle af te reizen. 

Plant spirits zijn hartstikke echt. Die hebben een eigen willetje. Ze zijn dolblij dat je voor ze wil werken en ze aanbidt. En ze zien wie serieus is en wie niet. En dan kunnen ze door je heen werken. 

En ik realiseerde me...

Ik deed aan afgoderij!

En ik reflecteerde onlangs dieper wat dat eigenlijk is.

Want alles kan een afgod zijn.

Ook heel fanatiek hardlopen bijv. Of je vriend. Of materieel gewin. Of jezelf. (Uiterlijk). Eigenlijk alles waar je je compleet in verliest en voor leeft, op een ongezonde manier. 

Bij mij was het de laatste jaren cacao en ayahuasca geworden. Familie en vrienden moesten er steeds vaker voor wijken voor ceremonies en ook alle leuke activiteiten des levens. Ik was alleen maar aan het werk en bezig voor mijn bedrijf maar het leverde eigenlijk vrij weinig op. 

Gepassioneerd zijn is natuurlijk een mooie eigenschap. Trouw en loyaal ook. Maar in dit geval was de balans een beetje zoek. Ik werd langzaam beheerst door de plantmedicijnen. Devoot, ten koste van wat?

Inmiddels ben ik er achter dat ik eigenlijk gewoon op zoek was naar God. En dat we allemaal eigenlijk gemaakt zijn voor aanbidding. Dat zit in onze DNA. 

Ik heb gebroken met de spirit en kan het iedereen afraden plantspirits aan te roepen. Het is messy en occult.


God is mijn fundament en heeft nu de eerste plaats. Hij zuigt niet leeg. Hij geeft me energie! En zoveel rust.

Chocolade, vriendjes, werk, die mogen daar omheen. 

Gewoon, lekker chillen met God en een kopje cacao er bij. Dat is MEEEER dan genoeg.

*Slurp.*

Add comment

Comments

There are no comments yet.