Ik ben Eva Kuin, ook wel 'Eva Joy Cacao'. Bovenal mens, kind van God, muzikant, chocoladeliefhebber en trotse eigenaar van Wild Child Cacao en het bijbehorende cacao café. In wat een vorig leven leek te zijn, werkte ik in de mode-industrie en als copywriter. Deze artistieke kwaliteiten kan ik nu inzetten voor Wild Child Cacao, een fantastisch voorrecht! 

Stembevrijding

Ooit was ik het meest verlegen meisje op aarde - zo leek het. Altijd blozen en tranen met tuiten bij spreken in het openbaar. Ik ben jarenlang bezig geweest met het overwinnen van mijn angst om in het openbaar te spreken, door veel zanglessen en stembevrijdingscursussen te volgen.

Nu heb ik van mijn zwakte mijn kracht gemaakt: samen zingen en jouw voorgaan in speelse stemoefeningen is mijn grootste plezier tijdens mijn 'ceremonies' en events.

Ik spreek en zing nu met regelmaat voor groepen (van 5 tot 150 man!) en oefen mee in de worshipband van mijn plaatselijke gemeente.

Ook heb ik een best uitgesproken mening en het is een grote overwinning om op mijn social media kanalen, maar ook hier, ongenuanceerd uit te spreken over onrecht en wijdverspreide leugens over de spirituele wereld. Ik hoop hiermee anderen aan te sporen hetzelfde te doen: jouw stem is goud waard! 

Met mijn verhaal wil ik mensen die zoekende zijn en op het spirituele pad zijn onderscheid helpen te maken in (ongeziene) krachten en ondersteunen om hun eigen unieke (stem)geluid de wereld in te brengen. 

CACAO C.V.

Ik was totaal niet van plan om de wereld rond te reizen. Waar ik dacht slechts 6 weken in Costa Rica te verblijven, begon er een reis van meer dan 2 jaar dwars door Midden America. Ik verbleef 3 maanden in een community in Nicaragua om meer te weten te komen over cacao en brouwde elke week grote potten cacaodrank voor 40 mensen. Na een tijdje begon ik aldaar liedjes te delen tijdens de wekelijkse cacao ceremonies. Mijn nieuwsgierigheid naar de oorsprong van cacao leidde me naar Lago Atitlan in Guatemala. Hier leerde ik meer van cacao-experts zoals 'Keith the Chocolate Shaman, de geweldige vrouwen van Ruk'u'x Ulew en 'Bob Chocolate'.


Maya's en Azteken


Later maakte ik een 'cacao trip van het Noorden van Mexico naar Chiapas met mijn 'cacaozus' Lilian. We bezochten cacaoplantages en logeerden bij de lokale boeren. Een adembenemende ervaring. Hier leerde ik over cacaofermentatie en de Maya- en Azteken tradities. Ik verbleef in totaal 2,5 jaar in Mexico. Ik woonde in bij medicijnmannen en vrouwen die diverse natuurreligies volgden zoals die van de Sioux indianen en Mexica (Azteken.). Samen met mijn liefdespartner begeleidde ik (cacao) ceremonies en doken we diep in de wereld van de psycho-actieve plantmedicijnen. 

Jezus & de jungle...

Tweemaal reisde ik af naar Peru om meer te leren over ceremoniewerk en plantgeneeskunde bij de vegetalista's in de jungle. Tijdens de lockdown verbleef ik 5 maanden in het Amazonegebied in Peru voor diverse dieta's. In 2021 werd ik geïnitieerd door een bekende vegetalista in Pucallpa om ook zelf Ayahuasca ceremonies te faciliteren. In die tijd heb ik ook de gevaarlijke en donkere kant van dit werk ten diepste ervaren. Dat heeft me uiteindelijk geleid naar het Christelijk geloof, waardoor ik bevrijding vond van donkere krachten die me al jaren teisterden door verstrengelingen in het occulte (zonder dat ik het wist).

Cacao ceremonies 2.0

Eigenlijk ben ik nu helemaal gestopt met plantmedicijnwerk en ik vind grote vreugde in het uitkomen van een grote droom: het runnen van mijn eigen cacao café in Amsterdam!

Met de jaren zijn mijn cacao ceremonies gestript van alle sjamanistische invloeden. Ik geef nog cacao ceremonies en trainingen op aanvraag, waarbij de invulling heel anders is dan de meeste ceremonies en trainingen die gebruikelijk zijn: niet ter ere en glorie van de creaTIE (de aarde of de cacao zelf), maar de CreaTOR (God)!

Zo blijft de energie gegrond, veilig en helender/krachtiger dan ik ooit eerder heb ervaren!