De meest krachtige cacao ceremonie ooit voor geliefden

Published on 21 April 2023 at 11:07

Ik heb onlangs de meest krachtige cacao ceremonie gedaan ooit. 😃 En ik kan dit ritueel aanraden voor elk onopgelost probleem, conflict of onuitgesproken zaken tussen twee mensen/geliefden.

De cacao ceremonie voor 2 personen
Men neme één flinke kop cacao. Ongeveer 70/80g. cacao.


🌼Je gaat tegenover elkaar zitten. Telefoons uit alles, neem ruim de tijd. Het werkt goed als je niet té dichtbij zit, wellicht wel met een kaars in jullie midden, zodat je elkaar in volledigheid kan zien, postuur en ogen.

🌼Je opent -in mijn geval- samen een krachtig gebed waarbij je leiding van Heilige Geest en God vraagt. Je legt de kwestie voor en geeft de situatie en ceremonie in handen van God, in Jezus naam.

🌼Degene met de kop cacao neemt een aandachtige slok (of 2) en begint daarna te delen. Hou het dichtbij jezelf. Vertel wat er in je omgaat of wat de situatie met je doet.

🌼Degene zonder cacao luistert alleen. Maar dan ook écht. Je krijgt de neiging meteen mentale notities te maken en inhakers te bedenken, maar die laat je los. Het kan lang duren, of kort. Er zullen vele rondes volgen dus maak je niet druk. Vertrouw maar.  Als je voelt dat je genoeg gedeeld hebt op dat moment geeft je de kop cacao in handen van de ander.

🌼Voordat je begint met spreken, neem je een lekkere grote aandachtige slok en bid je (als je geen idee hebt waar te beginnen) nogmaals voor gidsing opdat de Heilige Geest je de juiste woorden geven zal. Dat je gevuld mag worden met waarheid en hij een wachter op je mond zet zodat je niet verleid zal worden om vijandschap in jullie midden te brengen. (Je mag de kop uiteraard op de grond zetten als je spreekt, als je 'm maar weer aan de ander geeft als je voelt dat je voor dat moment bent uitgesproken.)

Als de ander aan het woord is en je wordt getriggerd of ungeduldig vraag je dan af.. 'What would Jesus do?' Probeer te kijken door de ogen van Jezus. Hoe ziet hij deze persoon? Wat zou hij hier van vinden?

En zo ga je door, om en om.

De ceremonie is afgelopen, als de laatste slok genomen is. Sluit met een dankzegging.

En dan mag je elkaar in de armen vallen. 😃😻❤️🥳🥰

P.S. Je kunt dit uiteraard ook doen zonder cacao. Maar waarom zou je? De smaak van de cacao brengt je terug naar het moment, is ongelogelijk lekker, geeft je een rustpauze, genietmoment en heeft absoluut een stimulerend, verhelderend, ontspannend en openend effect. Cacao stimuleert de bloedsomloop en de aanmaak van gelukshormonen in combinatie met de openhartigheid en het is verbindend om samen uit één kop te drinken.

P.S. 2 mocht het hele Heilige Geest en Jezus verhaal wat nieuw voor je zijn en snap je het niet helemaal, no worries. Je kunt dezelfde basis aanhouden uiteraard zonder en super mooie resultaten behalen waarbij je eigenlijk eens écht naar elkaar luistert. Dat is al zo helend. Echter, het vergt veeeel meer van ons om in een conflict of strijd op eigen kracht de ceremonie in juiste banen te leiden en zuiver te blijven van hart en op de tong.  Daarom getuig ik ook.. het was het ook mijn meest krachtige cacao ceremonie ooit. :