Made to worship

Published on 4 April 2023 at 10:02

“Worthy are you, our Lord and God, to receive glory and honor and power, for you created all things, and by your will they existed and were created.” Revelation 4:11 

 

Ik ben al m'n hele leven een devoot meisje. Je zou ook 'gepassioneerd' kunnen zeggen. Of trouw. Aanbidding is een hartsgesteldheid, 'iets' waar we mee 'getrouwd' zijn en dus veel aandacht aan besteden, liefde geven, dingen voor doen en opofferen.

Van Leonardo Dicaprio als tienermeisje ๐Ÿ˜…, mijn werk, de mannen in mijn leven en later de plantmedicijnen zoals ayahuasca en cacao.

Ik heb aardig wat toewijdingsuurtjes en liefde en trouw beloofd aan bovenstaanden, waarbij ik in sommige gevallen veel opofferde. Slaap, eigen wil, huis en haard, geld....

Ik snap nu dat het in het menselijk DNA verweven zit om devoot te zijn! Ja ook jij, die veel opoffert voor ZELFrealisatie, het behoud van moeder aarde of de topsport. Je kan er niks aan doen! We hebben allemaal IETS nodig om ergens dienstbaar aan te zijn, ons leven aan te geven en vervulling te vinden.

Uiteindelijk geloof ik dat we allemaal opzoek zijn naar het ware object van aanbidding: GOD. ๐Ÿ™

Sinds 'de verlichting' en de grote welvaart in het westen kijken de meesten nie zo snel meer naar boven. Maar alle andere zaken waar je zó fanatiek erkenning en vervulling bij zoekt zijn afgoden. Ze kunnen je nooit geven wat je diep in je hart zoekt. Waar je hart van nature voor gemaakt is: een intieme relatie met de Schepper. 

Mijn roestige compasje is het laatste jaar opgepoetst en afgestoft en heeft nu eindelijk weer het Ware Noorden aan: mijn leven geven en leven voor God, de Here Jezus. Wat een verademing om hierin thuis te komen en eer te geven aan wie eer toekomt.

"For you created my inmost being; you knit me together in my mother’s womb. I praise you because I am fearfully and wonderfully made; your works are wonderful, I know that full well" Psalm 139:13-14