Wil je een kijkje in het boerenleven onder de rook van Amsterdam?

Lea & Eva nemen je graag mee naar Boerderij De Dikhoeve voor een vrolijke middag tussen de schapen. Op strobalen, tussen tractoren en zwaluwen leidt Eva zondag 4 september om 14:00 een cacao ceremonie. 

Welkom op Boerderij de Dikhoeve

Boerderij de Dikhoeve is een familiebedrijf van maar liefst 10 generaties! Hier worden dagelijks 400 schapen gemolken. Ze maken er heerlijke kaas, standyoghurt, fetakaas en melk. Boer Alex, eigenaar van boerderij de Dikhoeve, moest wel even aan het idee van een cacao ceremonie wennen.

Maar na een kleine tour over het land hebben we elkaar gevonden in de liefde voor pure producten en ambacht. Alex maakt zijn kazen en melk op biologische wijze. 

Eva is samen met Malou eigenaar van een mini-chocoladefabriekje in Amsterdam Noord, waar ze vanaf de boon de 100% pure cacao maken.

Als je die twee prachtige producten samenvoegt (Er wordt nu zelf geexperimenteerd met kaas en cacaoschillen!), krijg je een wel heel romige en pure chocolademelk!Over de cacao ceremonie

De cacao ceremonie is het antwoord op de behoefte aan verbinding in deze gekke tijd. Met jezelf, elkaar én de natuur. Om de zintuigen weer open te zetten. En het leven te vieren!

Eva nodigt je uit om bewust even stil te staan bij je leven en intenties te zetten voor de toekomst. Ze speelt haar eigen geschreven liedjes (en je bent uitgenodigd om mee te zingen).

Deze ceremonie is voor iedereen vanaf 12 tot 121 jaar! Ook als je nog nooit een cacao ceremonie hebt gedaan ben je van harte welkom.

Lea neemt ons na afloop mee naar de schapen. Die hebben - mede door het herkouwen - een rustgevende werking om mensen. Deze lieve schapen zijn gewend aan menselijk gezelschap.

 

De kracht van cacao

We drinken tijdens de ceremonie een hoge dosis 100% pure ceremoniële cacao van Wild Child Cacao. Dit is een zeer potente drank die 5000 jaar geleden gedronken werd door de koningen & krijgers in het Centraal-America voor kracht & energie. Ceremoniële cacao stimuleert het hart en zorgt voor de activatie van verschillende hormonen en stofjes in het lichaam die bijdragen aan expansie en een intensere ervaring van de werkelijkheid. Hierdoor wordt het eenvoudiger om te openen naar jezelf en anderen. Tijdens deze ceremonie drinken we de cacao voor het allereerst met rauwe schapenmelk. Ben je vegan? Meld het dan even, dan zetten we voor jou een plantaardige variant. 

Over Lea

Lea kwam tijdens de lockdown zonder baan te zitten en besloot schapen te gaan melken bij boer Alex. Sindsdien is ze nooit meer weggegaan.

Als horecaondernemer gaf ze de schapenboerderij een flinke positieve boost: ze runt er nu nu de bed & breakfast, een café én boerenwinkel vol streekproducten en gebakken lekkernijen. (Open van donderdag tot zondag van 12 tot 5). 

 

Trek na afloop van de ceremonie?
Na afloop opent Lea haar cafe voor een lekkere maaltijd en een drankje. Ze verkoopt heerlijke lokale speciaalbiertjes, cake, taart en een bordje warm eten.

KOOP JE KAARTJE HIER:         

LOCATIE & PARKEREN

Boerderij Dikhoeve, Nieuwe gouw 51, Ransdorp

Ransdrop ligt op fietsafstand van Amsterdam. Geniet van prachtig landelijk noord de rust en het weidevogelgebied.

Neem tram 26 vanaf CS (eindhalte IJburg) Stap uit bij de  Zuiderzeeweg. Hier kun je overstappen op Donkeybikes of een lekker een stukje wandelen. 

Parkeren kan gratis op de boerderij. 

DATA & DETAILS

Zondag 4 september 2022

13:30 Welkom, kennismaken en omkleden

(er ligt een overall voor je klaar!) 

13:45 Kleine tour over het erf 

14:00 Start (dus wees alsjeblieft op tijd!)

16:00 Sluiten en op naar de schapen!
17:00 Voor wie zin heeft: hapje & drankje in het boerderij cafe

 

Foto: Yalou.nl